ALEX STEWART
INTERNATIONAL NORGE AS

Laboratoriet på Vestlandet med tjenester til hele Norge

Kort historikk

Alex Stewart International Norge AS (forkortelse ASI Norge AS) består av to laboratorier, avdeling Odda og avdeling Stord. Bedriften ble registrert i 2023, men laboratoriene bak har historikk heilt tilbake til 1980.

Avdelingen i Odda er tidligere kjent som Hardanger Miljøsenter AS og hadde sin oppstart i 1990 etter initiativ fra Odda Kommune (under navnet KOM-senteret). Hensikten var å kunne skape arbeidsplasser i Odda/Indre Hardanger relatert til miljøanalyser og kompetansetjenester innen miljøområdet. I 1994 gikk engelskammen Alex Stewart, som eier et stort internasjonalt nett av laboratorier/surveytjenester, inn som medeier.

Avdelingen på Stord er tidligere kjent som SLab AS og hadde sin oppstart heilt tilbake til 1980, og var i utgangspunktet Næringsmiddeltilsynet sitt laboratorium på Stord. Da det kom krav om at laboratorier av dette slaget skulle være uavhengige, førte det til at SLab AS ble oppretta i 2004.

SLab hadde hovedsakelig arbeidsoppgaver tilknyttet vann, akvakultur, næringsmiddel og industri. I 2022 fusjonerte SLab AS med Hardanger Miljøsenter AS og ble kalt «Hardanger Miljøsenter AS avd. SLab»

I 2023 kom vi frem til at vi vil bytte navn, men fortsatt beholde den samme gode laboratoriedriften, akkrediteringen og samarbeidet til kundene våre. Alex Stewart International Norge AS var det som var mest passende for oss.

Vår visjon

Tilby et bredt spekter av pålitelige tjenester for både private kunder og offentlige etater

Skroll til toppen